SWISH BETALNINGAR I EUROPA

Här är länderna där du snart kan Swisha – lista

Snart blir det möjligt att betala med Swish även utomlands. Det uppger app-företaget i ett nytt press meddelande Här är länderna där betalsystemet snart ska fungera.

Att betala med Swish har blivit vida vanligt bland svenskarna. Tjänsten, som tillåter användare att överföra pengar via en app, har tidigare bara gått att använda i Sverige. 

Nu blir det ändring på det.

Appen går samman med sju internationella mobila betallösningar för att bilda organisationen European Mobile Payment Systems Association, Empsa.

Systemet kommer göra det möjligt att betala med Swish i Belgien, Tyskland, Österrike, Finland, Danmark, Portugal, Schweiz och Norge.

25 miljoner användare

– Önskemålet om att göra Swish-betalningar utanför Sverige har länge varit en hög prioritet bland våra sju miljoner användare. Med EMPSA tar vi nu ett viktigt steg mot att göra det möjligt, samtidigt som vi stärker det europeiska samarbetet mellan mobila plånböcker” säger Anna-Lena Wretman, vice ordförande av EMPSA och vd för Swish i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet har de mobila betalsystemen sammanlagt 25 miljoner registrerade användare. Samtidigt är över en miljon företag och drygt 350 banker anslutna till tjänsterna.

Fler länder förväntas dessutom ansluta sig till samarbetet under de kommande månaderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *